Stiri

Campionii MiniBaschet - baieti 2013

La capatul a sase zile pline de baschet, in care peste 1.000  baschetbalisti, reprezantand peste 90 de echipe din intreaga tara, s-au confruntat pe terenurile Scolii nr. 18 "Romulus Guga" din Tirgu Mures, sambata, 13 iulie, a fost stabilita ierarhia finala din Liga Nationala de Minibaschet masculin 2013.

Astfel, in finala mica, CSU Cuadripol I Brasov s-a impus in fata echipei CS U-Mobitelco I Cluj Napoca, cu scorul de 34-22 si a obtinut astfel locul 3 si medaliile de bronz, in vreme ce in finala mare a competitiei, cele doua echipe neinvinse pana in acel moment, CSM Slam I Bucuresti si ACS Dan Dacian I Bucuresti, s-au luptat pentru trofeul national.

Dupa un joc  echilibrat, ACS Dan Dacian I Bucuresti s-a impus cu scorul de 45-33 si a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere, devenind campiona Ligii Nationale de minibaschet masculin 2013.

Ierarhia finala a primelor zece echipe din Liga Nationala de Minibaschet masculin:

Locul 1: ACS Dan Dacian I Bucuresti
Locul 2: CSM Slam I Bucuresti
Locul 3: CSU Cuadripol Brasov
Locul 4: CS U-Mobitelco I Cluj Napoca
Locul 5: ACS EKO Sighet
Locul 6: CSS 4 Laguna II Bucuresti
Locul 7: LPS Satu Mare
Locul 8:  CSS Sibiu
Locul 9: CSS 4 Laguna I Bucuresti
Locul 10: CSS  I Targoviste

La finalul intrecerilor de la Targu Mures au fost acordate si urmatoarele premii speciale:

Cel mai indemanatic jucator:

ALBU Ciprian - ACS EKO Sighet
GAVRILOAIA Aurelian - ACS Dan Dacian I Bucuresti
DUMITRESCU Laurentiu - CSS4 Laguna Bucuresti
DOBRA Denis - LPS Satu Mare
RADULESCU Radu - CSM Slam I Bucuresti

Cel mai de perspectiva jucator:
GAVRILOAIA Aurelian  - ACS Dan Dacian I Bucuresti

Cel mai tenace jucator:
IONESCU Victor - ACS Dan Dacian I Bucuresti

Cel mai ambitios jucator:
POPESCU Calin - CSU Cuadripol Brasov

“COSUL DE AUR”:
Locul 1: VALEAN Tudor - CS U-Mobitelco II Cluj Napoca

Locul 2: VASILE Luca - ACS Dan Dacian I Bucuresti; TIBRE Bogdan - CS U-Mobitelco I Cluj Napoca; FIN Rares - ACS Steaua Magic Bucuresti)

Locul 3: COVACI Raul - CS U-Mobitelco I Cluj Napoca; DUMITRESCU Laurentiu - CSS 4 Laguna Bucuresti; IONITA Stefan - CSU Ploiesti III

Stiri

Uriasul

Îl cunosc toţi jucătorii din campionat şi cu toţii se tem să-l aibă ca adversar. Vorbim despre Aurelian Gavriloaie, sau Aurica, aşa cum îl strigă toată lumea. Aurică e unul dintre jucătorii echipei ACS Dan Dacian I Bucureşti, însă se deosebeşte de toţi coechipierii săi. La cei 1, 89 de metri ai săi, jucătorul de 12 ani marchează coş după coş în fiecare meci pe care echipa sa îl joacă.

„Sunt un jucător cu un avantaj faţă de restul echipei, dar asta nu înseamnă că am putea câştiga dacă n-am fi uniţi şi n-am fi cu adevărat o echipă. Competiţia e frumoasă, speră să câştigăm campionatul, mai ales că de patru ani tot noi obţinem victoria finală”, a spus Aurică.

Echipa din care face parte şi Aurică s-a calificat în primele opt echipe ale campionatului.

Stiri

Un examen final frumos

Pentru baschetbaliştii mureşeni e la BC Gladius, Campionatul Naţional de BabyBaschet şi MiniBaschet e examenul final, care încununează munca de pe parcursul unui an întreg.

„A fost greu, campionatul e ca la şcoală, ne-am pregătit până acum în turnee mici, iar acum urmează examenul final. Cu cât am avansat cu atât meciurile au devenit mai grele”, a spus Rareş Simon, un jucător al BC Gladius. „Am marcat mai mult de zece coşuri în acest campionat , însă e loc de mai bine. Deşi fac baschet de un an jumate aproape, încă mai am emoţii pe teren. Sper să mi le înfrâng şi să câştigăm în continuare”, a spus Raul Tăurean, un alt jucător. „A fost o competiţie frumoasă, am avut şi victorii şi înfrângeri, însă eu sunt mulţumit. A fost frumos”, a spus Ionatan Ardelean, un alt jucător.

Antrenorul micilor „gladiatori”, Vlad Pora a precizat că este mulţumit e echipa pe care o conduce. „Am avut o experienţă frumoasă, mă bucur că am ajuns până aici. Chiar dacă am avut şi înfrângeri, învăţăm din greşeli şi mergem mai departe”, a spus Vlad Pora, antrenorul echipei.

Stiri

Efort meritat

A meritat efortul depus pe teren. Asta au spus jucătorii echipei bucureştene CSS 4 Laguna II după victoria obţinută joi seara împotriva echipei CSS I Târgovişte. Jucătorii bucureşteni s-au calificat în primele opt echipe ale Campionatului Naţional de BabyBaschet şi MiniBaschet şi speră să obţină victoaria în jocurile de vineri, pentru a ajunge în finală.

„A fost un meci greu, dar mă bucur că am ajuns între primele opt echipe ale campionatului”, a spus Laurenţiu Dumitrescu, cel mai bun marcator al echiepi. Tatăl lui Adrian a urmărit partida de pe margine şi s-a arătat mulţumit de evoluţia fiului său.

„A fost o competiţie frumoasă, chiar dacă a fost destul de cald. Copiii au făcut faţă şi ne bucurăm alături de ei. Laurenţiu face baschet de patru ani şi îi urmez în aproape toate competiţiile. Sunt foarte mândru de el”, a spus Adrian Dumitrescu, tatăl lui Laurenţiu. Tot de pe margine au urmărit meciul şi părinţii lui Alex Vasile. „Nu puteam sta acasă, aveam prea multe emoţii aşa că am venit şi noi la campionat. L-am adus şi pe Cody, bichonul nostru, care e mascota echipei”, a spus Monica Vasile, mama lui Alex.

Stiri

Meciul antrenori vs arbitri

Pasiune la maxim în meciul de miercuri seară, disputat între antrenorii echipelor prezente la Campionatul Naţional de BabyBaschet şi MiniBaschet şi arbitrii acestora. D

in cauza ploii, meciul s-a desfăşurat în sala de sport a Gimnaziului Romulus Guga, fiind arbitrat chiar de către doi mici jucători.

Fiecare coş marcat de fiecare echipă a fost aplaudat intens de jucătorii echipelor prezente la campionat.

Într-un final arbitrii au decis că scorul este egal, meciurile încheindu-se cu scorul final de...199 la 199.

Stiri

Au luptat pana la capat

Adrenalină la maxim în meciul dintre BC Galactica Braşov şi CS Phoenix Galaţi, desfăşurat marţi seară în cadrul Campionatului Naţional de BabyBaschet şi MiniBaschet. Braşovenii au reuşit să obţină victoria cu scorul de 34 la 15, într-un meci jucat la intensitate maximă.

„Au luptat până la capăt, sunt foarte mulţumită de parcursul lor până acum şi asta pentru că avem trei victorii şi o singură înfrângere, cea cu echipa care e lider în grupă. Ne bucurăm să fim aici, e foarte important pentru copii să participe la o astfel de competiţie”, a spus Magda Jerebie, antrenoarea BC Galactica Braşov. Tot cu 35 de puncte au obţinut marţi seară victoria şi baschetbaliştii de la CSS 4 Laguna II Bucureşti.

„Ne bucurăm să fim la Târgu-Mureş, ne place competiţia şi oraşul”, a spus Vasile Robert, un jucător bucureştean. „Momentan suntem pe locul doi în grupă, însă sper că vom câştiga în continuare”, a spus Laurenţiu Dumitrescu, un alt jucător.

„Am marcat peste 18 puncte până acum şi sper s-o ţin tot aşa”, a spus căpitanul echipei, Tudor Călinescu.

Stiri

Victorii pentru Labradors si BC Mures

Echipele mureşene Labradors şi BC Mureş au câştigat marţi seară meciurile pe care le-au jucat în cadrul Campionatului Naţional de BabyBaschet şi MiniBaschet. Antrenorii echipelor sunt mulţumiţi de jocul elevilor lor.

„Am avut primele trei meciuri mai grele şi asta deoarece am jucat cu cele mai bune echipe din grupă. Chiar şi aşa eu sunt mulţumit că băieţii încep să joace din ce în ce mai bine şi se vede că îşi doresc mult victoria” a spus Emil Şteţca, antrenor Labradors Târgu-Mureş.

„Am avut emoţii pentru că erau şi părinţii mei de faţă, dar până la urmă am obţinut victoria”, a spus Radu Curtifan, jucător al echipei Labradors. Zsolt Tigris Chemras, antrenorul echipei BC Mureş a fost şi el bucuros de victoria obţinută de băieţi.

„A fost o competiţie tensionantă, însă lucrăm cu drag, iar faptul că jucăm acasă ne obligă să obţinem rezultate cât mai bune”, a spus Zsolt Tigris Chemras, antrenorul BC Mureş.

Stiri

Meci greu pentru Gladius

Meci dificil pentru jucătorii mureşeni de la CS Gladius, care au înfruntat marţi seară echipa CS Dinamo Bucureşti. Cu toate că nu au obţinut victoria, jucătorii mureşeni au luptat până la capăt, în aplauzele părinţilor veniţi în număr mare să-i susţină.

„A fost un meci greu, dar am luptat până la capăt. Sperăm să obţinem mâine o victorie”, a spus David Popa Muller, un jucător în vârstă de 12 ani. „Sunt foarte mulţumit de modul în care au jucat copiii, mai ales că am avut şi adversari redutabili. Sunt foarte mândru de ei, mai ales că suntem încă la început”, a spus Vlad Pora, antrenorul echipei mureşene.

Meciul a fost unul dificil, iar acest lucru îl recunoaşte şi antrenoul echipei bucureştene, Cristian Georgescu. „Sunt foarte mulţumit de copii, au dat tot ce-au putut pe teren. Vom lupta şi mai departe, sperăm să obţinem numai  victorii”, a spus antrenorul.

Stiri

Unitatea echipei

Meciuri antrenante, pline de adrenalină. De asta au avut parte jucătorii echipei CSS Unirea Iaşi. Jucătorii antrenaţi de Anatolie Lupu şi Emilia Marian au reuşit să învingă luni seara echipa ACS Steaua Magic Bucureşti cu scorul de 47 la 16.

„Au fost un meci antrenante, am jucat împotriva unei echipe de valoare. Pnă acum am obţinut o înfrângere şi o victorie, însă sperăm că vom obţine rezultate bune în continuare. La vârsta asta însă pentru aceşti copii este importantă formarea unei echipe unite”, a spus Anatolie Lupu.

Micii jucători sunt încântaţi de competiţia la care participă. „Avem o echipă valoroasă, iar meciul de astăzi a fost foarte antrenant. Sperăm să învingem în continuare”, a spus Robert Roşanu, un jucător în vâsrtă de 12 ani.

„A fost un meci entuziastmant. Primul meci l-am pierdut pentru că n-am alergat destul, însă acum antrenorul ne-a motivat şi am reuşit victoria”, a spus Liviu Antrei Petrache, un alt jucător al echipei.

„Fac baschet de şase ani, e un sport frumos şi mă bucur mult atunci când sunt pe teren” a spus Alexandru Clapon, un alt jucător.

Stiri

Suportera de la 2 ani

Sara are numai doi anişori, însă a fost prezentă la mai toate meciurile jucate în cadrul Campionatului Naţional de BabyBaschet şi MiniBaschet. Fetiţa a venit în curtea Gimnaziului Romulus Guga alături de tatăl său Ionel.

„Locuim în zonă şi de când a început campionatul am fost prezenţi aproape în fiecare seară pe teren. Ne place baschetul şi pe mine personal mă bucură să văd atâţia copii făcând sport. Sper ca Sara, atunci când va creşte puţin mai mare, să înveţe să înoate, să facă dansuri şi de ce nu, baschet. Deocamdată văd că îi place pe teren, alături de mulţi copii”, spune Ionel, tatăl fetei.

Stiri

Încântaţi de competiţie

Victorie după victorie pentru jucătorii CSS Laguna I Bucureşti. Elevii antrenorului Sorin Dragomirescu au câştigat ambele meciuri jucate până acum în cadrul Campionatului Naţional de MiniBaschet şi BabyBaschet.

Sportivii sunt încântaţi de competiţia ce se desfăşoară la Târgu-Mureş.

„Organizarea este foarte bună, competiţia este frumoasă, echilibrată şi cu toate că am câţtigat până acum, greul abia acum începe. Urmează meciuri din ce în ce mai grele, cărora sperăm să le putem face faţă cu brio”, a spus Sorin Dragomirescu, antrenorul CSS Laguna I Bucureşti.

Echipa antrenată de Sorin Dragomirescu a învins luni seară echipa CSU Cuadripol II Braşov cu scorul de 51 la 12.

LOCATIILE DE JOC IN CAZ DE VREME NEFAVORABILA !

-          Aceste locatii vor fi utilizate numai dupa anuntul Organizatorilor !!  Si  doar in caz de vreme nefavorabila ( ploaie 2 - 3 ore ) !  

 

       TEREN 1 – SALA 1 – SC. GEN. 8  ( UNIRII ) [ J ]

       TEREN 2 – SALA 2 – SC. GEN. 8 ( UNIRII ) [ J ]

       TEREN 3 – SALA 3 –GIM. SERAFIM DUICU (MURESENI) [E]

       TEREN 5 – SALA 5 – GIM. LIVIU REBREANU ( DAMB ) [ C ]

       TEREN 6 – SALA 6 – GIM. ROMULUS GUGA [ B ]

       TEREN 7 – SALA 7 – GIM. TUDOR VLADIMIRESCU [ Q ]

       TEREN 8 – SALA 8 – LIC. ELECTROMURES [ P ]

       TEREN 9 – SALA 9 – SALA POLIVALENTA [ I ]

 

 ADRESELE  SALILOR  DE  SPORT – in caz de ploaie !

 

SALA 1 – Sc. Gen. Nr 8 – str. Baraganului 2B –( cartier Unirii ) – langa Polivalenta peste raul Mures

SALA 2 -  Sc. Gen. Nr 8 – str. Baraganului 2B –( cartier Unirii ) – langa Polivalenta peste raul Mures

SALA 3 – Gimnaziul Serafim Duicu – str. Hunedoara nr. 38 – ( cartier Mureseni – iesire spre Cluj );

SALA 5 – Gimnaziul Liviu Rebreanu – str. Suruianu 1-3 ( cartier Damb );

SALA 6 – GIMNAZIUL ROMULUS GUGA – Bdul Pandurilor (unde sunt terenurile 5-10 );

SALA 7 – Gimnaziul Tudor Vladimirescu – str. Cutezantei nr. 51 ( cartier Tudor )

SALA 8 – Grup Scolar Electromures – str. Livezeni nr. 5 ( cartier Tudor ) – iesire spre Sighisoara

SALA 9 – SALA POLIVALENTA – Parcul Sportivilor

 

 IN CAZ DE VREME NEFAVORABILA MECIURILE DE PE TERENUL 4 SE VOR REDISTRIBUI!!!

 

Stiri

CSS Ploiesti - Campioana 2013

La capatul a 6 zile pline de baschet, in care peste 500 baschetbaliste reprezantand peste 40 de echipe au invadat terenurile Gimnaziului Romulus Guga, sambata dupa amiaza s-au stabilit ierarhiile finale din Liga Nationala de Minibaschet feminin.

CSU Cuadripol Brasov s-a impus in fata echipei LAPI Dej cu 22 – 16 obtinand astfel locul 3.

Cele 2 echipe, neinvinse, CS Olimpia Bucuresti si CSS Ploiesti s-au intalnit in finala. Scorul final a fost 31-29 pentru CSS Ploiesti.

Ierarhia finala a primelor 10 echipe din campionat este:

Locul 1: CSS Ploiesti
Locul 2: CS Olimpia Bucuresti
Locul 3: CSU Cuadripol Brasov
Locul 4: LAPI Dej
Locul 5: LPS Arad
Locul 6: ACS Dan Dacian 1
Locul 7: CSS Alexandria
Locul 8: CSS Sibiu
Locul 9: CS Galactica Cluj Napoca
Locul 10: CSS 2 Bucuresti

La finalul competitiei au fost acordate urmatoarele premii speciale:

Cea mai indemanatica jucatoare :
Daria Rusu – CSU Cuadripol Brasov
Catinean Stefania – LAPI Dej
Cazacu Sonia – CS Olimpia Bucuresti
Apostolescu Alexia – CSS Ploiesti
Stegarus Ruxandra – CS Olimpia Bucuresti

Cea mai activa jucatoare:
Apostolescu Alexia – CSS Ploiesti

Cea mai de perspectiva jucatoare:
Casale Annamaria – CS Olimpia Bucuresti
Ciciovan Adina - LAPI Dej
Stolica Andreea – CSS Craiova

Cea mai tenace jucatoare:
Ilasi Ioana – CSS Ploiesti

Cea mai ambitioasa jucatoare:
Lacau Ana – CS Olimpia Bucuresti

“COSUL DE AUR” :

Locul 1:
Borca Alexandra – LPS Alba Iulia
Locul 2:
Moraru Oana – CS Galactica Cluj
Buturuga Victoria – CSS Nr. 1 Constanta
Muresan Patricia – LAPI Dej

Cele mai tinere participante (nascute 2005):
Puscasu Anisia – ACS Dan Dacian
Vijulan Antonia – ACS Champions
Stratulat Ana – BC Star

LOCATIILE DE JOC IN CAZ DE VREME NEFAVORABILA !

-          Aceste locatii vor fi utilizate numai dupa anuntul Organizatorilor !!  Si  doar in caz de vreme nefavorabila ( ploaie 2 - 3 ore ) !

 

       TEREN 5 – SALA  GIM. LIVIU REBREANU ( DAMB ) [ C ]

       TEREN 6 – SALA GIM. ROMULUS GUGA [ B ]

       TEREN 7 – SALA GIM. SERAFIM DUICU (MURESENI) [E]

       TEREN 8 – SALA – LIC. ELECTROMURES [ P ]

       TEREN 9 – GIM. TUDOR VLADIMIRESCU [ Q ]

 

 

ADRESELE  SALILOR  DE  SPORT – in caz de ploaie !

 

TEREN 5 – Gimnaziul Liviu Rebreanu – str. Suruianu 1-3 ( cartier Damb );

TEREN 6 – GIMNAZIUL ROMULUS GUGA – Bdul Pandurilor (unde sunt terenurile 5-10 );

TEREN 7 – Gimnaziul Serafim Duicu – str. Hunedoara nr. 38 – ( cartier Mureseni – iesire spre Cluj );

TEREN 8 – Grup Scolar Electromures – str. Livezeni nr. 5 ( cartier Tudor ) – iesire spre Sighisoara

TEREN 9 – Gimnaziul Tudor Vladimirescu – str. Cutezantei nr. 51 ( cartier Tudor )

 

 

Program 5.07.2013

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, meciurile vor avea loc in sali, iar autocarele vor urma traseul de ploaie.

Victorii in lant

Jucătoarele şi antrenoarea echipei ACS Dan Dacian 1 Bucureşti au fost mulţumite de victoria obţinută în această seară împotriva echipei CS 4 Sports Bucureşti, cu scorul de 58 la 6.

„A fost un meci foarte bun, intens, iar fetele au obţinut numai victorii până acum. Mă bucur foarte mult că fetele au ocazia să participe la o astfel de competiţie, unde pot da dovadă de fair play şi unde le pot vedea şi pe alte fete de vârsta lor jucând. E o competiţie foarte bine organizată”, a spus Florina Căpăţână, antrenoarea echipei ACS Dan Dacian 1 Bucureşti. Chiar dacă au obţinut doar şase puncte în meciul din această searaă, antrenorul CS 4 Sport e mândru de echipa sa.

„Pentru prima participare la o astfel de competiţie e bine. Sunt foarte mândru de fete, ştiu că au făcut tot ce-au putut pe teren”, a spus Zoli Şafar, antrenorul CS 4 Sports.

Cosul ametitor

„Coşul pândeşte şi te ameţeşte” au scandat de pe marginea terenurilor susţinătoarele echipei  CN „Alexandru Ceuşeanu” din Reghin,  care a jucat în această seară împotriva echipei CSS Bega Timişoara. Chiar dacă au pierdut meciul, reghinencele au luptat până în ultimul moment, ceea ce l-a mulţumit şi pe antrenorul lor, dar şi pe părinţii veniţi să le susţină.

„Sunt mulţumit de evoluţia fetelor. Până acum am obţinut o victorie şi două înfrângeri, însă ne-am calificat în etapa viitoare şi asta e important. Mâine vom avea un nou meci şi sperăm să obţinem o victorie” a spus Borbely Zsolt, antrenorul echipei reghinene. Mioara Chiţu, antrenoarea echipei CSS Bega s-a bucurat de victoria obţinută de elevele sale. „A fost un meci foarte strâns, iar fetele au jucat foarte bine. Până acum am obţinut două victorii şi o înfrângere, dar sperăm să fie bine şi mai departe”, a spus antrenoarea.

Stiri

O victorie, o inghetata

Nimic nu se compară cu o îngheţată savurată după o victorie. Pot confirma lucrul acesta Sonia Zaman, în vârstă de 12 ani şi coechipiera sa Mara Constantinescu, în vârstă de 9 ani, ambele din echipa BC Sirius 1.

Mureşencele au obţinut o victorie în această seară împotriva echipei CSU Ploieşti, iar după meci au sărbătorit victoria cu ceva dulce. „Eu am marcat 12 coşuri în seara asta şi am jucat tot meciul. A fost bine”, a spus Sonia. Mara, care e cea mai mică jucătoare a echipei a marcat şi ea un coş şi s-a bucurat să fie pe teren alături de colegele sale.

„A fost un meci uşor în seara acesta, chiar dacă ne aşteptam la ceva mai greu. Mâine vom avea un meci mai dificil, dar sperăm să fie bine”, a spus Viorel Sălceanu, antrenorul echipei BC Sirius 1.

Stiri

Transport gratuit

Organizatorii au pus la dispozitia echipelor cazate la hotelurile si pensiunile partenere transport gratuit de la locatiile de cazare la terenurile de joc si retur, pe toata durata competitiei.

Patru autobuze circula pe un traseu creat special pentru acest eveniment, iar pentru ca toate echipele sa ajunga intr-un timp cat mai scurt la terenurile de joc doua dintre acestea circula intr-un sens (A1 si A2), iar doua in sens invers (A3 si A4).

Exista si un alt traseu care este folosit doar in conditii de ploaie si care trece pe la toate salile de sport unde se desfasoara competitia in caz de vreme nefavorabila.


Stiri

Nu isi pierd increderea

Chiar dacă au pierdut la patru puncte distanţă în faţa echipei 4 Sport Bucureşti, jucătoarele echipei CSM Miercurea Ciuc s-au declarat optimiste şi încântate de competiţie.

„Sunetem un pic dezamăgite, mai ales că în primul sfert am condus cu 13 la 1,  iar în final am pierdut cu 22 la 26 de puncte. Chiar şi aşa suntem optimiste şi sperăm ca în viitoarele meciuri să obţinem scoruri mai bune”, a spus Raduly Noemi, o jucătoare a CSM Miercurea Ciuc.

Antrenoarea fetelor e mulţumită de evoluţia elevelor sale. „E greu să pierzi la patru puncte diferenţă, însă per total sunt foarte mulţumită de fetele mele. Suntem o echipă începătoare, dar chiar şi aşa jucătoarele au arătat că au potenţial. Suntem foarte mulţumite că suntem aici, ne bucurăm să participăm la o competiţie foarte bine organizată”, a spus Nagy Kinga Katalin, antrenoarea CSM Miercurea Ciuc.

Stiri

Timpul va aduce victorii

Chiar dacă au pierdut meciul împotriva echipei CSS I Constanţa, cu scorul de 88 la 1, echipa mureşeană BC Sirius II este pe drumul cel bun. O spun şi părinţii tinerelor jucătoare, care şi-au încurajat astăzi fetiţele pe teren. „E prima competiţie de acest nivel la care această echipă participă. Noi suntem foarte mândri de jucătoare, chiar dacă mai au multe de învăţat. Sunt nişte fete ambiţioase şi sunt pe drumul cel bun. Cu timpul se vor perfecţiona şi vor avea rezultate mai bune. Pentru moment e foarte bine”, a spus Demeter Attila, tatăl lui Boglarka, o jucătoare în vârstă de 11 ani din echipa BC Sirius II.

Ramona Coroamă, antrenoarea echipei CSS I Constanţa s-a declarat mulţumită de meciul avut cu echipa mureşeană. „Aa fost un meci uşor, însă azi dimineaţă am înregistrat şi noi o înfrângere. Sper totuşi să ajungem pe la mijlocul clasamentului, mai ales că jucătoarele mele sunt mai mici decât restul. Au însă un mare potenţial şi pe viitor vor obţine rezultate frumoase”, a spus antrenoarea.

Stiri

Cea mai mica suportera

Are numai un an şi patru luni dar nu poate sta departe de terenul de baschet. Vorbim despre Roxana Haja, cea mai mică iubitoare de baschet, prezentă la Campionatul Naţional de Minibaschet si Babybaschet. Fetiţa a venit la competiţie alături de tatăl său Gheorghe Haja pentru a-şi susţine surioara, o baschetbalistă din echipa mureşeană BC Sirius II. „Micuţa e înebunită după baschet. Abia o opresc să nu intre pe teren. Cred că pe viitor, când va creşte mai mare o va urma pe sora ei”, a spus tatăl micuţei

Stiri

Mesajul FRB


Antrenorul coordonator Svetlana Dragusin, responsabilul din partea Federatiei Romane de  Baschet pentru Campionatul National de Minibaschet si Babybaschet, le-a trasnmis la festivitatea de deschidere un mesaj micilor sportive: "Va urez o saptamana plina de baschet, soare si distractie. Baschetul e un joc, important este ca suntem aici si iubim acest sport. Sa fiti sanatoase, frumoase si sa iubiti baschetul. Sa aveti o competitie frumoasa", a spus Svetlana Dragusin.

Stiri

Majoretele - lectii de dans

Majoretele Baschet Club Mures au fost alaturi de micile baschetbaliste la deschiderea Campionatului National de Bachet, care a debutat astazi la Tirgu-Mures. Sportivele din tara au dansat alaturi de majoretele muresene. "Daca de sapte ani suntem alaturi de echipa BC Mures nu puteam sa nu fim alaturi si de micii baschetbalisti. Ne bucuram ca putem fi alaturi de aceste fetite la deschiderea campionatului. Le uram succes in continuare", a spus Timea Koncz, majoreta BC Mures.

Stiri

Tur de onoare

Sute de baschetbaliste din intreaga tara participa in aceasta saptamana la Campionatul National de MiniBaschet Feminin la Targu-Mures. La competitie s-au inscris 46 de echipe, iar meciurile se vor desfasura pe terenurile Gimnaziului Romulus Guga. In caz de vreme nefavorabila, meciurile se vor disputa in salile de sport ale Liceului Electromures, Scolii Generale nr . 17, nr. 20 si a Scolii generale nr. 1.  Startul campionatului a fost marcat printr-un mars de onoare care s-a desfusurat in centrul orasului. Jucatoarele, alaturi de antrenori, organizatori si reprezentantii  Federatiei Romane de Bacshet au defilat prin centrul muncipiului Tirgu-Mures pentru a promova sportul in randul muresenilor si pentru a-i invita pe acestia la competitie. Accesul publicului la meciuri este gratuit.

Program Minibaschet Feminin 30.06.2013

Validarea echipelor incepe la ora 17:00 in Amfiteatrul Hotelului Tineretului situat in strada Nicolae Grigorescu nr 19, Tirgu Mures.
Marsul micului baschetbalist incepe la ora 18:45. Punctul de intalnire este Teatrul National (in spatele Hotelului Continental).
Sedinta tehnica se va tine in 30.06.2013, la ora 20:30, in Amfiteatrul Hotelului Tineretului.

 

 

Stiri

Campionii 2013 BabyBaschet

La capatul a 6 zile pline de baschet, in care peste 1.200 baschetbalisti reprezantand peste 90 de echipe au invadat terenurile din aer liber, sambata 29 iunie, s-au stabilit ierarhiile finale din Campionatul National Babybaschet masculin si feminin.

La feminin CSS 6  Bucuresti a castigat finala impotriva ACS Dan Dacian II si a devenit Campioana Nationala la Baybaschet 2013, finala mica a fost castigata de BC Olimpic Baia Mare  care s-a impus in fata echipei BC Heroes Cluj Napoca.

Ierarhia finala a primelor 10 echipe din campionat este:

Locul 1 CSS 6 Bucuresti
Locul 2 ACS Dan Dacian Bucuresti
Locul 3 BC Olimpic Baia Mare
Locul 4 Lociul BC Heroes Cluj Napoca
Locul 5 CS Speranta For You Cluj Napoca
Locul 6 ACS KSE Tg Secuiesc
Locul 7 CS BBALL 6 Sf. Gheorghe
Locul 8 CSS Alexandru Ceusianu Reghin
Locul 9 CSS Bega Timisoara
Locul  10 CSS 1 Constanta

La masculin CSM  Slam Bucuresti a castigat finala impotriva CS Laguna Bucuresti si a devenit Campiona Nationala la Babybaschet 2013, finala mica a fost castigate de ACS Dan Dacian care s-a impus in fata echipie CSU Cuadripol.

Ierarhia finala a primelor 10 echipe din campionat este:

Locul 1 CSM Slam Bucuresti
Locul 2 CS Laguna Bucuresti
Locul 3 ACS Dan Dacian Bucuresti
Locul 4 CSU Cuadripol Brasov
Locul 5 CS 4Sports Bucuresti
Locul 6 BC Olimpic Baia Mare
Locul 7 CSU Ploiesti
Locul 8 ACS Beagles Tg. Mures
Locul 9 CS U-Mobitelco Cluj Napoca
Locul 10 ACS Viitorul Bucuresti

La finalul competitiei au fost acordate si premii speciale

Cea mai indemanatica jucatoare:

Gheorghe Alexandra - CSS 6 Bucurest
Breje Raisa - BC Heroes
Cucu Paloma - ACS Dan Dacian 2
Farcas Maria - BC Olimpic Baia Mare

Cea mai activa jucatoare : Salupa Alexandra - CSS 6 Bucuresti

Cea mai de perspectiva Jucatoare : Brasoveanu Daria - CSS Bega Timisoara

Cea mai tenace jucatoare : Zaharia Iuliana - ACS Dan Dacian 2

Cea mai buna marcatoare a concursului “ COSUL DE AUR” : Rus Alexia – CS Speranta For You Cluj Napoca

Cea mai tanara participanta Karian Ana Danciulescu -  nascuta 2008

Cel mai indemanatic jucator :

Cerbu Cristian - CSU Brasov
Vladut Florea – ACS Dan Dacian
Luca Carstea – CSM Slam Bucuresti
Robert Postolache – CSM Slam Bucuresti
Dorneanu Matei – BC Laguna Bucuresti

Cel mai activ Jucator: Rosca Dinu - CS 4Sports Bucuresti

Cel mai bun marcator la concursul “COSUL DE AUR” Cerbul Cristian - CSU Brasov

Cel mai de perspectiva jucator: Chaker Karrim - Dan Dacian Bucuresti

Cel mai tenace jucator: Stroe Ilie - CSM Slam Bucuresti

Cel mai tanar participant David Stefan Vasile - nascut 2008

Victorii pe banda rulanta pentru CSS 6 Bucuresti

Stiri

Jucătoarele echipei CSS 6 Bucureşti, antrenate de Corina Dinciu şi Cornelia Mircioiu au câştigat toate cele patru meciuri disputate până acum în cadrul Campionatului Naţional de BabyBaschet şi MiniBaschet.  Fetele sunt optimiste şi în ceea ce priveşte confruntările viitoare. „Joi vom juca împotriva echipei din Târgu Secuiesc şi va fi un meci greu, dar sperăm să câştigăm. Până acum am câştigat toate meciurile”, a spus Stanciu Ana Maria Rafaela, jucătoare CSS 6 Bucureşti. Antrenoarele echipei s-au arătat mulţumite de parcursul fetelor. „Suntem foarte bucuroase şi sperăm să continuăm şirul victoriilor şi în meciurile următoare. Suntem foarte mulţumite de modul de organizare a competiţiei”, a spus Corina Dinciu, antrenor. Echipa Digi Sport prezentă la campionat le-a intervievat pe micile jucătoare şi pe antrenoarea acestora, materialul urmând să fie inclus în emisiunea „Împreună creştem campioni”, ce se va difuza la Digi Sport 3.

 

Sacrificii pentru baschet

Stiri

Larisa Mariş, jucătoarea cu numărul 8 a echipei CSS Reghin a arătat că nimic nu contează atunci când îţi doreşti din tot sufletul să câştigi. Chiar dacă în timpul meciului jucat împotriva echipei  CSS Constanţa Larisa s-a accidentat uşor, jucătoarea nu a renunţat. După ce şi-a şters lacrimile, Larisa a  continuat să lupte alături de coechipierele sale până la victoria finală.  Alături de Larisa au fost şi părinţii şi surioara sa, veniţi cu toţii de la Reghin să o susţină. „Larisa iubeşte baschetul şi de când şi-a descoperit pasiunea pentru acest sport face zilnic naveta de la Ibăneşti şi până la Reghin pentru a putea ajunge la antrenamente. Sunte mândri de ea şi ne bucurăm să-i fim alături”, a spus Ionela Mariş, mama Larisei. Antrenorul echipei CSS Reghin, Zsolt Borbely s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute de echipă. „Avem trei victorii şi o înfrângere până acum, dar vineri vom juca pentru locurile 1-8”, a spus antrenorul.

 

 

 

Echipa Digi Sport, prezenta la campionat

Stiri

O echipă de jurnalişti ai postulului de televiziune Digi Sport  a fost prezentă astăzi la Târgu-Mureş, pentru a filma meciurile din cadrul Campionatului Naţional de BabyBaschet şi MiniBaschet. Reporterul Lavinia Pavel i-a intervievat pe organizatori, pe unii antrenori şi pe micii jucători, urmând ca materialele filmate să fie incluse în emisiunea „Împreună creştem campioni”, ce se va difuza  din 1 septembrie, în fiecare sâmbătă de la ora 12.00 pe postul Digi Sport 3 şi în reluare pe celelalte posturi Digi Sport. „Mă bucur că pot realiza o emisiune care promovează sportul juvenil, pentru că ştiu din propria experienţă câte sacrificii fac aceşti copii pentru a obţine performanţă. Eu sunt absolventă a Institutului de Educaţie Fizică şi Sport şi am practicat baschetul, deci mă bucur mult să-i văd pe aceşti copii pe teren”, a spus Lavinia Pavel, reporterul Digi Sport.

 

Program miercuri 26.06.2013 - dupa-masa

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, incepand cu ora 16:00, jocurile vor avea loc in sali, iar autocarele vor urma traseul de ploaie.

 

 

Program COSUL DE AUR

COSUL DE AUR se va desfasura in Sala Polivalenta cu incepere de la ora 16:00

Rugam prezenta tuturor echipelor participante la Campionatul National de Babybaschet.

 

 

Program autocare

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, incepand cu ora 15:00, autocarele vor urma traseul de ploaie.

 

 

Meciuri filmate de mamici devotate

David Dostal și Falviu Vrânceanu din cadrul echipei BC Olimpic I Baia Mare au venit la Campionatul Național de BabyBaschet și MiniBaschet însoțiți de mămicile lor. Cele două femei sunt atât de devotate baschetului încât filmează fiecare meci în care copiii lor evoluează. ”David face baschet de trei ani și nu a fost meci la care să nu fiu prezentă. Am filmat toate partidele și le-am salvat acasă pe calculator. Avem o arhivă impresionantă, iar filmulețele ne-au arătat cum a evoluat de când a început să joace și până în prezent”, a spus Sibilla Dostal, mama lui David. ”De fiecare dată când Flaviu are meci sunt alături de el și filmez toată partida. Apoi, când ajungem acasă, ne uităm cu soțul, bunicii și toți prietenii care ne vin în vizită. Filmulețele sunt și utile, pentru că Flaviu vede dacă a făcut greșeli pe teren și încearcă să nu le mai repete pe viitor”, a spus Ramona Vrânceanu, mama lui Flaviu.

 

 

Punct de prim-ajutor in preajma terenurilor

Organizatorii Campionatului Național de BabyBaschet și MiniBaschet s-au gândit la siguranța micilor sportivi, de aceea au amplasat două puncte de prim-ajutor în apropierea terenurilor unde se defășoară meciurile de baschet. La fiecare punct de prim-ajutor există personal medical specializat, prezent la datorie pe toată durata competiției . ”Suntem două asistente medicale la punctul de prim-ajutor, dar avem alături și un echipaj de Ambulanță, pregătit să intervină de urgență în cazuri speciale. Până acum competiția s-a desfășurat fără incidente majore și sperăm să continue tot așa. Noi vom fi gata să intervenim în caz de nevoie”, a spus Melinda Godri, asistentă medicală.

 

 

Parintii, cei mai mari suporteri ai copiilor

Nu doar micii baschetbaliști trăiesc meciurile cu sufletul la gură, ci și părinții acestora, prezenți pe marginea terenurilor. ”Înarmați” cu vuvuzele, fluiere și tamburine, adulții îi susțin pe cei mici în fiecare minut al meciului. Printre aceștia se numără și Lucian Maior, tatăl lui Victor, un băiețel de opt ani, care face parte din echipa BC Together Târgu-Mureș. ”Sunt foarte bucuros să fiu alături de fiul meu la această competiție. Sunt foarte mândru de el, mai ales că echipa lui a câștigat două meciuri până acum. Victor face baschet de doi ani și de obicei și eu și soția mea suntem alături de el în competiții și trăim intens fiecare meci”, a spus Lucian Maior. Mihai Corui, antrenorul echipei BC Together s-a arătat foarte mândru de micii sportivi. ”Sunt foarte mulțumit de evoluția băieților. Îi antrenez de la vârsta de cinci ani și acum dau roade, ceea ce mă bucură foarte mult. Pentru noi importantă e competiția, așa că ne-am propus să ne bucurăm de fiecare moment al acestui campionat, fie că obținem o victorie sau o înfrângere”, a precizat Mihai Corui, antrenorul echipei BC Together.

 

 

LOCATIILE DE JOC IN CAZ DE VREME NEFAVORABILA !

Aceste locatii vor fi utilizate numai dupa anuntul Organizatorilor !!  Si  doar in caz de vreme nefavorabila ( ploaie 2 - 3 ore ) !

 

       TEREN 1 – SALA 1 – GIM. ROMULUS GUGA [ B ]

       TEREN 2 – SALA 2 – GIM. ROMULUS GUGA [ B ]

       TEREN 3 – SALA 3 – GIM. LIVIU REBREANU ( DAMB ) [ C ]

       TEREN 4 – SALA 4 –GIM. SERAFIM DUICU (MURESENI) [E]

       TEREN 5 – SALA 5 – SC. GEN. 8  ( UNIRII ) [ J ]

       TEREN 6 – SALA 6 – SC. GEN. 8 ( UNIRII ) [ J ]

       TEREN 7 – SALA 7 – LIC. ELECTROMURES [ P ]

       TEREN 8 – SALA 8 – SALA POLIVALENTA [ I ]

       TEREN 9 – SALA 9 – GIM. TUDOR VLADIMIRESCU [ Q ]

       TEREN 10 – SALA 10 – SALA POLIVALENTA [ I ]

 

ADRESELE  SALILOR  DE  SPORT – in caz de ploaie !

 

SALA 1 + 2 – GIMNAZIUL ROMULUS GUGA – Bdul Pandurilor (unde sunt terenurile 5-10 );

SALA 3 – Gimnaziul Liviu Rebreanu – str. Suruianu 1-3 ( cartier Damb );

SALA 4 – Gimnaziul Serafim Duicu – str. Hunedoara nr. 38 – ( cartier Mureseni – iesire spre Cluj );

SALA 5 – Sc. Gen. Nr 8 – str. Baraganului 2B –( cartier Unirii ) – langa Polivalenta peste raul Mures

SALA 6 -  Sc. Gen. Nr 8 – str. Baraganului 2B –( cartier Unirii ) – langa Polivalenta peste raul Mures

SALA 7 – Grup Scolar Electromures – str. Livezeni nr. 5 ( cartier Tudor ) – iesire spre Sighisoara

SALA 8 – Grup Scolar Electromures – str. Livezeni nr. 5 ( cartier Tudor ) – iesire spre Sighisoara

SALA 9 – Gimnaziul Tudor Vladimirescu – str. Cutezantei nr. 51 ( cartier Tudor )

SALA 10 – SALA POLIVALENTA – Parcul Sportivilor

 

Stiri

Video - live online

Toate meciurile programate pe terenurile nr. 6 si nr. 8 vor fi transimise in format Live TV.

user: sportlife l parola: minibaschet

user: sportlife ; parola: minibaschet2


Pentru imagini dati click si introduceti datele de identificare:

live.sportlife.ro

Meciurile se vor disputa pe 9 terenuri de baschet în paralel, fiind programate un număr de aproximativ 1.700 de meciuri de baschet în aceste 3 săptămâni. Accesul publicului la festivități și meciuri este gratuit. Toate rezulatele și noutățile vor fi și pe www.frbaschet.ro și www.minibaschet.ro

 

 

Stiri

Bun venit! - program startul competitiei

Duminica, 23 iunie, incepe Campionatul National de Baby si Minibaschet - Tirgu Mures 2013.

Activitatile programate in prima zi sunt:

- Incepand cu ora 12:00, primirea echipelor la centrul de organizare de la Hotelul Tineretului (Str. Nicolae Grigorescu Nr. 19)

- De la ora 19:00, in Piata Trandafirilor, se va desfasura Marsul Micului Baschetbalist, plecare din fata Teatrului National

- La ora 21:00 va incepe Sedinta Tehnica, in sala de spectacole de la Hotelul Tineretului.

Bun venit, tuturor!

Stiri

Baze noi pentru turneu

Cu prilejul desfășurării competiției au fost amenajate bazele sportive ale Gimnaziului Național „George Coșbuc”, unde au apărut 4 terenuri noi de baschet, cu intalații și marcaj nou, iar la Gimnaziul Romulus Guga s-au reamenajat cele 5 terenuri existente. Ambele locații de competiții sunt în cartierul Tudor Vladimirescu din Târgu Mureș.

“Felicit organizatorii care reușesc să crească renumele baschetului la noi în oraș și să aducă atât de mulți copii aici. Avem nevoie de oameni tineri care să creeze proiecte pentru sport și să le dezvolte. Cred că oricât de rău intenționat cineva nu poate să nu remarce bazele sportive care s-au făcut și cât de mult a avansat orașul în plan sportiv. Dacă avem 9.000 de copii astăzi care fac sport de la înnot, volei, baschet, polo, fotbal, echipele de seniori au rezultate meritorii, înseamnă că facem un lucru bun pentru târgumureșeni. Eu sper că încet încet să vină cât mai mulți târgumureșeni cât mai aproape de Primărie din mediul privat, chiar dacă sunt vremuri grele, noi suntem aici pentru perioade diferite dar până la urmă ceea ce facem rămâne și este cel mai important pentru oraș. Sper ca luna aceasta să ne vedem cât mai des, vreau să îi felicit și pe cei de la Azomureș pentru că la ultimele proiecte pe care le-am avut s-au implicat, începând de la Parcul Municipal până la sport și în general la sportul nu doar de performanță a reușit să facă astfel de lucruri. Sper să aducem cât mai multe companii alături de proiectele orașului”, a declarat consilierul primarului, Claudiu Maior.

Primăria Târgu Mureș este partener principal de eveniment.

Stiri

Azomures cauta talente

Compania Azomureș susține echipa de seniori a orașului, BC Mureș, însă este interesată de competiții ce ar putea aduce noi talente în prim plan.

“Este o onoare pentru Azomureș să fie partener la acest eveniment și nu cred că trebuie să dăm foarte multe argumente. Există sprijinul pe care l-am oferit și îl oferim pentru BC Mureș – echipa de seniori, este foarte normal. Din cei câteva mii de copii din care vor veni aici, foarte mulți am înțeles că sunt din Târgu Mureș, de la cluburile din oraș, probabil că vom forma o pepinieră pentru BC Mureș. Este un argument, iar al doilea este că baschetul e un fenomen de masă, e un trend interesant pentru oraș ca tinerii să practice un sport”, a declarat Ovidiu Maior, managerul de relații publice al partenerului Azomureș.